Bloemenwinkel in Leuven

Wat is Manifest Paradise?

Wij zijn net zoals iedereen een beetje op zoek naar wat we doen op deze wereld en het verhaal van hoe alles is ontstaan, met de tuin van Eden, de eerste tuin die voor de eerste mensen werd gecreëerd, blijft ons boeien. Wij vinden het onze taak om zo goed mogelijk zorg te dragen voor onze schitterende planeet en al haar bewoners.

Nu de wereld zich op een kantelpunt bevindt, is er volgens ons maar één optie; kies manifest voor 'Paradise'!

 

Stel je voor dat meer en meer mensen hun eigen leefomgeving groener en natuurlijker maken. Hoe mooi kan het zijn? 

Van waar komt onze passie?

Peter: Mijn grootouders vertelden vaak over de bloemen- en plantenwinkel die ze vroeger hadden, wat tot mijn verbeelding sprak. Ik begon op 8-9 jaar met bloemstukken te maken en een mooie herinnering is dat ik op mijn elfde een wedstrijd won.

Op de crea namiddagen op de lagere school hield ik me ook graag bezig met bloemen en planten. Hierna ben ik mijn passie blijven volgen en zo kwam ik op de tuinbouwschool terecht.  Tijdens weekends volgde ik lessen beeldende kunsten, in de week avondlessen  bloemsierkunst. Na die diploma's te hebben behaald, studeerde ik in '98 met onderscheiding af als landschaps- en tuinarchitect.

Na een inspirerende stage aan het ontwerpburo van de stad Barcelona, werkte ik als zelfstandig tuinarchitect maar ook als tuinman en later projectleider en filiaalverantwoordelijke voor gerenommeerde tuinarchitectuurbedrijven in Gent, Brasschaat, Sint-Martens-Latem en Overijse. 

 

Tom: Bij mij was er al van in mijn kleutertijd veel verwondering en fascinatie voor alles wat bloeit en groeit en hiermee maakte ik dan graag zelf dingen. Nadien merkte ik op de middelbare school dat er toch iets was wat ik miste en niet mijn passie vond tussen de gewone vakken die ze aanboden. Op die manier ben ik dus op leercontract gegaan en toevallig in een bloemenwinkel terecht gekomen. Maar niet elke bloemist is hetzelfde. Je hebt er die een echte passie hebben voor het vak en op die manier er een andere dimensie aan gaven. Maar jammer genoeg heb je er ook die dit gewoon deden voor het geld. Ik heb geluk gehad dat ik altijd bij de bloemisten terechtkwam die dieper naar bloemwerk kijken en toch net dat beetje meer te doen. Zo heb ik mijn passie teruggevonden.

Eigenaars manifest Paradise
Gezellig werken leuven

Hoe werken we samen?

Ondanks dat we toch vrij verschillende persoonlijkheden hebben, vinden we elkaar vaak terug. Wij vullen elkaar gewoon ook goed aan. Wij hebben dikwijls klanten met verschillende noden en dan kunnen we die toch genoeg helpen met wat zij echt willen. Ook bij het etaleren van planten verstaan we mekaar zonder er al te veel discussie. Als we dan een discussie hebben proberen we dat om te zetten naar iets versterkends. We hebben ook wel een andere achtergrond en die twee dingen brengen we hier in de winkel samen. Een goed voorbeeld hiervan is dat Tom een plant zet waar hij het mooiste staat en Peter zet deze waar hij het beste kan groeien. Als we deze dingen samenbrengen krijgen we de perfecte mix van efficiëntie en verleidelijkheid. Ja zo moeten we soms wat water bij de wijn doen. We weten ook van elkaar wat de ander zijn sterke punten zijn en proberen elkaar daar zo goed mogelijk in gerust te laten 😉. Maar we hebben vaak dezelfde mening over bloemen en planten. En wij hebben elkaar ook deels op die manier gevonden. Maar ook door de energie en een soort van spiritualiteit die we delen. We kiezen planten uit volgens hun unieke, visuele aantrekkingskracht of energie die ze uitstralen. Vandaar ook het soort planten en bloemen die wij hier aanbieden. Deze energie voelen wij niet bij de planten die ergens “en masse” worden geproduceerd. Dat maakt ons cliënteel ook uniek want wij merken dat zij zich ook specifiek tot deze planten aangetrokken voelen.