Tuinontwerpen

Ontwerpvoorstel voor zwembad met terrassen

Ontwerpschets voor zwembad en terrassen in bestaande privétuin.

Het ontwerp kreeg vorm na verschillende voorstellen tot een concept met buiten- bar en houten terrasvlonder,

met daarlangs een terras voor ligstoelen en een terras met lounge zetels.

tuinplan

Tuin met zwembad en poolhouse

Ontwerpschets voor privétuin met zwembad en poolhouse, met sauna, kleedkamer, technische ruimte,

houten vlonderterras en overdekte zitruimte met glazen schuifdeuren.

De sauna ruimte kijkt uit naar een privaat, afgesloten tuintje en naar het zwembad.

Een uitdagend project dat alle gewenste functies combineert om dit smalle terrein, zonder dat het uitzicht geblokkeerd wordt.

Tuinrenovatie met zwemvijver

De tuin werd aangelegd in de zomer van 2020 na het opmaken van de plannen een paar maanden eerder. 

Dit najaar wordt de beplanting geplaatst en zal de tuin verder afgewerkt worden.

Kort na de aanleg werd de vijver al bezocht door een koppeltje ijsvogeltjes. 

 

Een tuin voor muzikanten om van te genieten in fijn gezelschap.

Het ontwerp houdt rekening met de bestaande beplanting, tuinhuis en terras en voegt nieuwe elementen toe zoals een zwemvijver die gecombineerd werd met een natuurlijke vijver. Een nieuw gezellig, zon-geöriënteerd terras werd voorzien op het eind van de vijver. Grote rotsen, siergrassen en gevarieerde bloemen.

Hieronder vind je de tuinplannen en foto's die de klanten me hebben toegezonden na fase 1 van de realisatie.

 

Beplantingsplan voor deze tuin.

Uitvoeringsplan voor deze tuin.

Grote tuin met bos

Ontwerpschets voor een nieuwbouw tuin.

Hoofddoel was om de eenvoudige en strakke architectuur van de woning te ondersteunen en het bosdeel met de tuin mooi met elkaar te verbinden.

Doorzichten naar het bos werden gecreëerd met organisch vormgegeven eetbare heesterhagen.

Alle gebruikte beplanting in dit ontwerp is streekeigen en divers om de natuurlijke aspecten van deze tuin extra te onderstrepen.

De klanten waren tevreden van bij de eerste schets :-) waardoor er weinig diende aangepast te worden aan het basisidee.

Deze tuin wordt in 2020 gerealiseerd. Het bosgedeelte werd aangeplant in de winter van 2019.

Langwerpige achtertuin

Kleine, lang smalle privétuin te Ninove. Nieuwbouwwoning met een grote glaspartij aan de tuinzijde.

De basisbetrachting is om voor zoveel mogelijk privacy te zorgen en alle, lelijke naburige constructies en het zicht op de achterliggende spoorlijn te verbergen.

Het terras werd los van de woning in de tuin geplaatst op de plek waar het 's avonds het warmste is om te aperitieven.

Een tweede terras voor ligzetels werd achterin de tuin geplaatst.

Nieuwe bomen en de tuinberging werden zo geplaatst om het geluid en het zicht op voorbij rijdende treinen te verminderen.

Organisch gesnoeide wintergroene hagen en eilandjes vol bloemen geven beweging en een gevoel van avontuur :-)

De tuin wordt in 2020 gerealiseerd.

Klant liet weten; 

"Van onze samenwerking voor de plannen ben ik tevreden, ik vind dat je heel leuke ideeën hebt zowel voor het ontwerp als voor de gekozen bloemen, planten en bomen. Ook veel oog voor privacy wat voor mezelf ook heel belangrijk is. Ik heb weinig aan het plan moeten veranderen, het was onmiddellijk zoals ik het wou."