Hoe stek je een Pilea Peperomiodes (pannenkoekenplant)

Gepubliceerd op 3 december 2021 om 10:43

De Pilea Peperomiodes, beter bekend als de pannenkoekenplant, is een zeer populaire kamerplant. De plant is zeer eenvoudig in onderhoud. Ze verkiest regelmatige scheutjes water in combinatie met voldoende indirect zonlicht. Wat de plant ook interessant maakt, is het feit dat ze zo gemakkelijk te stekken is. Vandaag vertel ik jullie graag hoe je zelf aan de slag kan met het stekken van je eigen pannenkoekenplant. 

 

Stekjes van de pannenkoekenplant groeien aan de moederplant. Onderaan de stam van de moederplant zal je zien dat er kleine stekjes beginnen te groeien vanaf de plant. Laat de stekjes voldoende groot worden alvorens je aan de slag gaat met het stekken. De plant dient voldoende groot en sterk te zijn om te kunnen stekken. Wanneer je een stekje hebt van ongeveer 4 à 5 cm kan je ermee aan de slag. 

 

Als je stekje groot genoeg is kan je beginnen met het stekken. Je maakt het stekje vrij van eventuele aarde zodat je goed aan de stengel kan. Het is belangrijk dat je zo dicht mogelijk op de moederplant het stekje afsnijdt met een mes. Wees wel steeds voorzichtig dat je zowel de moederplant als het stekje niet beschadigt tijdens het afsnijden. 

 

Als je het stekje van de moederplant hebt gesneden, moet je het in een glas met water steken. Zorg ervoor dat je het water regelmatig ververst. Dit zal de groei van de wortels nog meer stimuleren. Na verloop van tijd zal je zien dat het stekje voldoende wortels gemaakt heeft. Als dat het geval is, kan het stekje geplant worden in potgrond. 

 

Het planten van het stekje is niet moeilijk. Je vult je bloempot met potgrond en voorziet in het midden een putje waar je het stekje in kan steken. Zorg ervoor dat alle wortels goed in de potgrond zitten en dat het stekje stevig vaststaat in de potgrond. Geef het stekje wat water en zet het op een plaats met veel indirect zonlicht. Hierna kan je de plant gewoon verzorgen zoals je doet met de moederplant. 

 

Veel succes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.